Αρχική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο Γιάννης Νικολάου στο IntheZone.gr: «Θα ήταν μεγάλη τιμή και προνόμιο να αγωνιστώ για την Ελλάδα»

Ο Γιάννης Νικολάου στο IntheZone.gr: «Θα ήταν μεγάλη τιμή και προνόμιο να αγωνιστώ για την Ελλάδα»

από Μαρίνος Πάντζης

Για την μέχρι τώρα ποδοσφαιρική του… ιστορία, το μεγάλο «βήμα» στην Αγγλία και στην Σάλφορντ Σίτι, την επιστροφή του στην Αυστραλία για χάρη της νεοσύστατης Μακάρθουρ αλλά και για την Εθνική Ελλάδος αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο IntheZone.gr, ο Έλληνας ομογενής ο οποίος μάλιστα αποτελεί κι ένα από τα hot prospect του αυστραλιανού ποδοσφαίρου, Γιάννης Νικολάου!

Η ποδοσφαιρική του καριέρα άρχισε από «μικρούς» συλλόγους της Αυστραλίας.

Έως την ηλικία των 19 ετών, είχε περάσει από πέντε ομάδες και αποτελούσε ήδη αναπόσπαστο μέλος της Μαρκόνι Στάλιονς, έως ότου πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2019 το μεγάλο «βήμα» στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ, συνεχίζοντας το ποδοσφαιρικό του «ταξίδι» στην Σάλφορντ Σίτι!

Εκεί, έμεινε μία σεζόν και από τον Νοέμβριο του 2020 επέστρεψε στην Αυστραλία για λογαριασμό της νεοσύστατης ομάδας, η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της χώρας, Μακάρθουρ.

Κάπως έτσι λοιπόν, «αποτυπώνεται» η μέχρι και σήμερα πορεία του Γιάννη Νικολάου, του νεαρού Έλληνα ομογενή, ο οποίος αναμφισβήτητα αποτελεί πλέον ένα από τα hot prospect του αυστραλιανού ποδοσφαίρου και όχι μόνο!

Έτσι, το IntheZone.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον 21χρονο πλέον Έλληνοαυστραλό αμυντικό της Μακάρθουρ, ο οποίος σε μία συνέντευξη του στον Μαρίνο Πάντζη «συστήθηκε» με τον καλύτερο τρόπο στο ελληνικό κοινό, μίλησε για τις δικές του προσδοκίες αλλά και για το… όνειρο της Εθνικής Ελλάδος!

Α-Λιγκ Αυστραλίας: Οι Έλληνες ομογενείς του πρωταθλήματος!

Ποια είναι η μέχρι τώρα ποδοσφαιρική… ιστορία του Γιάννη Νικολάου;

«Όλα άρχισαν στην ηλικία των επτά, αγωνιζόμενος για την πρώτη μου ποδοσφαιρική ομάδα, την Ρόουζλαντς Ράπτορς (Roselands Raptors). Στην ηλικία των 11, τόλμησα να αγωνιστώ με την Πρότζεκτ 22 (Project 22). Αναπτύσσοντας τις ικανότητες μου στο παιχνίδι, πήγα να αγωνιστώ στην ομάδα Σκίλαρους (Skillaroos) και στην συνέχεια με το Football NSW Institute of Sport. Μετά από τέσσερα χρόνια στο NSW IOS, άρχισα το «ταξίδι» μου με την Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς (Western Sydney Wanderers) και στην συνέχεια με την Μαρκόνι Στάλιονς (Marconi Stallions).

Αγωνιζόμενος με την πρώτη ομάδα της Μαρκόνι, το πάθος και η εξέλιξη μου για το ποδόσφαιρο «μεγάλωσε» και με οδήγησαν στο εξωτερικό για να αγωνιστώ στην Σάλφορντ Σίτι στο Μάντσεστερ. Αυτό το «ταξίδι» με οδήγησε και στο που βρίσκομαι τώρα, αγωνιζόμενος στην Α-Λιγκ για την νεοσύστατη Μακάρθουρ (Macarthur FC), η οποία εδρεύει στο Κάμπελταουν στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ.»

Ο Γιάννης Νικολάου αγωνίστηκε με την φανέλα της Μαρκόνι Στάλιονς έως το 2019, όταν άφησε την Αυστραλία με προορισμό της Αγγλία!

Σε ηλικία μόλις 19 ετών, πραγματοποιήσατε το μεγάλο «βήμα» κι από το αυστραλιανό ποδόσφαιρο βρεθήκατε στην Αγγλία και στην ομάδα της Σάλφορντ, όπου κι αγωνιστήκατε μία σεζόν. Πως ήταν η εμπειρία σας;

«Η εμπειρία στην Σάλφορντ Σίτι ήταν απίστευτη! Το να κάνω την κίνηση για το εξωτερικό για να αγωνιστώ με την Σάλφορντ στο Μάντσεστερ ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα. Η ευκαιρία του να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου είναι κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων.»

Μόλις 19 ετών, ο Γιάννης Νικολάου «μετακόμισε» στην Αγγλία και στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της Σάλφορντ Σίτι, με την οποία κι αγωνίστηκε μία σεζόν!

Φέτος, επιστρέψατε στην Αυστραλία και στο πρωτάθλημα της χώρας για χάρη της Μακάρθουρ. Ποια είναι τα μέχρι τώρα συναισθήματα σας;

«Το να μου παρέχεται η ευκαιρία του να αγωνιστώ στην Α-Λιγκ για μία ολοκαίνουργη ομάδα είναι κάτι το ξεχωριστό. Όντας μέρος της πρώτης ομάδας ήταν μία απίστευτη εμπειρία. Έχω την τιμή να προπονούμαι από τόσο έμπειρους και εργατικούς προπονητές.»

Φυσικά, μιας και πλέον όλοι ζούμε υπό την «σκιά» του κορονοϊού, θα ήθελα να σας ρωτήσω το πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση στο αυστραλιανό ποδόσφαιρο.

«Η Αυστραλία είναι μία από τις πιο τυχερές χώρες στον κόσμο με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε την πανδημία. Παρόλο που έπρεπε να σταματήσουμε το πρωτάθλημα για μία περίοδο στο αποκορύφωμα της κρίσης, το πρωτάθλημα, οι ιδιοκτήτες και οι ομάδες έχουν κάνει φανταστική δουλειά για να εγγυηθούν πως υπάρχουν όλα τα πρωτόκολλα για να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο μπροστά σε μερικούς οπαδούς.»

Από φέτος, ο Γιάννης Νικολάου αποτελεί μέρος της νεοσύστατης Μακάρθουρ!

Ποιες είναι οι προσδοκίες της ομάδας σας για φέτος;

«Όντας ένας νέος σύλλογος, στοχεύουμε στην οικοδόμηση μιας συνοχής καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Είμαστε μία νέα ομάδα, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ μαζί πριν από αυτή την σεζόν, οπότε θα χρειαστεί λίγος χρόνος να «κολλήσουμε»!»

Οι δικές σας προσδοκίες για φέτος αλλά και για το μέλλον;

«Οι προσδοκίες μου ως παίκτης είναι να βελτιώνομαι ως ποδοσφαιριστής κάθε μέρα εντός και εκτός γηπέδου. Οι στόχοι μου για φέτος θα είναι να δουλέψω σκληρά και να πιέσω για χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα. Αυτό θα με βοηθήσει εξελιχθώ σε έναν πιο έμπειρο παίκτη, οδηγώντας σε ένα λαμπρό μέλλον!»

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ανά την Ευρώπη και τον κόσμο!

Παρακολουθείτε καθόλου το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ναι, μου αρέσει να το παρακολουθώ! Ειδικά βλέποντας ποδοσφαιριστές από όπου προέρχομαι!»

Ποια ομάδα υποστηρίζετε;

«Υποστηρίζω δύο ομάδες από το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ!»

Την Εθνική την παρακολουθείτε;

«Ναι!»

Έχετε σκεφτεί ποτέ να αγωνιστείτε με την Εθνική Ελλάδος;

«Σίγουρα! Θα ήταν μεγάλη τιμή και προνόμιο να αγωνιστώ για την χώρα μου.»

Τέλος, θα θέλατε στο μέλλον να αγωνιστείτε ποτέ στην Ελλάδα;

«Προς το παρόν, απολαμβάνω το να βρίσκομαι στην Μακάρθουρ και βλέπω τον εαυτό μου να συνεχίζει να αναπτύσσει τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις εδώ. Εάν προκύψει η σωστή ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ελλάδα θα ήταν κάτι που θα ήθελα να σκεφτώ, αλλά θα ήταν τιμή μου να αγωνιστώ για μια ομάδα στην Ελλάδα μια μέρα!»

Υ.Γ. Για την παραπάνω συνέντευξη θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά αρχικά τον Γιάννη Νικολάου, ο οποίος απάντησε με χαρά σε όλες τις ερωτήσεις μου, την Μακάρθουρ, η οποία δέχθηκε αμέσως το αίτημα μου και τέλος, τον κ. Τζος Γουέμπστερ, ο οποίος μεσολάβησε για την επικοινωνία!

Πηγές: transfermarkt.com, en.wikipedia.org, macarthurfc.com.au

Διαβάστε επίσης: Ο Γιάννης Ποτουρίδης στο IntheZone.gr: «Πέρυσι, κλειστήκαμε όλες οι ομάδες της χώρας για 26 μέρες σε ξενοδοχείο για να καταφέρουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα»

Η Ιωάννα Χαμαλίδου στο IntheZone.gr: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν σέβεται τον αθλητισμό και τους αθλητές»

Η Δέσποινα Χατζηνικολάου στο IntheZone.gr: «Το να παίζει η γυναίκα ποδόσφαιρο είναι κάτι το διαφορετικό και αυτό το κάνει όμορφο»

2 Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

Ο Αμπντούλ Ατζαγκούν στο IntheZone.gr: «Θα θέλω πάντα να επιστρέψω στην Ελλάδα» - InTheZone.gr 26 September 2021 - 23:05

[…] Διαβάστε επίσης: Ο Γιάννης Νικολάου στο IntheZone.gr: «Θα ήταν μεγάλη τιμή και… […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

To InTheZone.gr χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορεί να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Ελπίζουμε να είστε εντάξει με αυτό, εάν όχι μπορείτε να μην το αποδεχτείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

YouTube
Instagram