Αρχική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΕθνικές ομάδες Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διοργάνωση του Κατάρ (4ος όμιλος)

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διοργάνωση του Κατάρ (4ος όμιλος)

από Θάνος Κονταξής

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ βρίσκεται σε «απόσταση αναπνοής» και το inthezone.gr αναλύει έναν-έναν τους ομίλους, προσφέροντάς σας όλα όσα πρέπει να ξέρετε για παίκτες, προπονητές και ομάδες ενόψει της πιο ξεχωριστής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Να και κάτι που δεν περιμέναμε να συμβεί ποτέ. Το Κατάρ ανέλαβε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2022 και αφού οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι στην αραβική χώρα είναι απαγορευτικές για να παιχτεί ποδόσφαιρο, ο χειμώνας έμοιαζε από την αρχή μονόδρομος.

Για σχεδόν ένα μήνα, η καρδιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα χτυπάει στη Μέση Ανατολή, αρχής γενομένης από την 20ή Νοεμβρίου ενώ ο τελικός θα λάβει μέρος στις 18 Δεκεμβρίου, υπό… χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Το τέλος μιας χρονιάς, δεν έμοιαζε ποτέ καλύτερο. Τουλάχιστον όσον αφορά το ποδόσφαιρο και για αυτό το λόγο, το inthezone.gr σας θέλει πανέτοιμους για το μεγάλο ραντεβού. Κάθε βδομάδα, θα αναλύουμε έναν όμιλο, δίνοντάς σας κάθε φορά το στίγμα κάθε Εθνικής ομάδας.

Ως τώρα έχουμε αναλύσει τον πρώτο, το δεύτερο και τον τρίτο όμιλο. Φύγαμε για τον τέταρτο όμιλο!

Τέταρτος όμιλος:

Γαλλία:

Γαλλία

Η υπερασπίστρια του τίτλου Γαλλία, είναι για ακόμα μια φορά ίσως το μεγάλο φαβορί για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Προέρχεται μετά από δύο σερί τελικούς σε «μεγάλες» διοργανώσεις και έχει το υλικό για να φτάσει και σε τρίτο.

Αναμφίβολα, το ρόστερ της Γαλλίας εδώ και λίγα χρόνια είναι το πληρέστερο που έχουμε δει στην ιστορία του αθλήματος.

Στο Κατάρ προκρίθηκε εύκολα, έχοντας προκριθεί πρώτη και αήττητη από τον τέταρτο προκριματικό όμιλο ενώ βρίσκεται διαρκώς στα τελικά της διοργάνωσης από το 1992 και μετά.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2012, όντας ο μακροβιότερος προπονητής των «τρικολόρ» αλλά κι εκείνος με τις περισσότερες νίκες. Ωστόσο, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αντιμετωπίζει δύο μεγάλα προβλήματα.

Το ένα αφορά τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος όπως και στο σύλλογό του, την Παρί Σεν Ζερμέν, έχει δημιουργήσει διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με την εικόνα του.

Το άλλο είναι ο Πολ Πογκμπά, όπου η συμμετοχή του στο Κατάρ είναι εξαιρετικά αμφίβολη λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο.

Μπενζεμά και Εμπαπέ θα ηγηθούν της επίθεσης των Γάλλων

Καρίμ Μπενζεμά

Αστέρας ομάδας: Όσο στην ομάδα βρίσκεται ο Καρίμ Μπενζεμά, θα είναι κι εκείνος στην κορυφή της ιεραρχίας. Ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση τον τελευταίο καιρό και θα είναι αυτός που θα κουβαλήσει ξανά τους «τρικολόρ» προς τον τίτλο.

Το σκάνδαλο που ενέπλεκε εκείνον και τον Ματιέ Βαλμπουενά, τον ανάγκασαν να απέχει από την Εθνική Ομάδα για κάμποσα χρόνια και έτσι τα νούμερά του έμειναν χαμηλά (37 γκολ σε 97 ματς).

Παίκτες-κλειδιά: Ο Κιλιάν Εμπαπέ πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό του και ο Ενγκολό Καντέ θα πρέπει να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί εδώ και καιρό. Αν οι δύο τους καταφέρουν να βρίσκονται σε… κανονική κατάσταση, τότε τα πράγματα για τους αντιπάλους της Γαλλίας θα είναι πολύ δύσκολα.

Παίκτης-αποκάλυψη: Αν μπορεί να θεωρηθεί αποκάλυψη ο Εντουάρντο Καμαβινγκά, τότε ναι!

Ο τρομερός χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης, μόλις στα 19 του χρόνια θεωρείται σημαντικό μέλος και των «μερένγκες» αλλά και των «τρικολόρ». Έκανε το ντεμπούτο του με τη Γαλλία, σε ηλικία 17 ετών και εννιά μηνών, όντας ο νεότερος που εμφανίζεται μετά το 1932. Επίσης, έγινε και ο νεότερος σκόρερ μετά τον Μορίς Γκαστιζέ, από το μακρινό 1914.

Αυστραλία: 

Αυστραλία

Μπορεί να της άλλαξαν ομοσπονδία και λόγω… αδικίας να τη μετέφεραν από την Ωκεανία στην Ασία, αλλά η Αυστραλία δεν αντιμετωπίζει τέτοιες δυσκολίες. Για πέμπτη σερί φορά, τα «καγκουρό» θα βρίσκονται σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αν και τρόμαξαν λίγο.

Αυτό γιατί τερμάτισαν στην τρίτη θέση του δεύτερου προκριματικού ομίλου της Ασίας. Πίσω από Ιαπωνία και Σαουδική Αραβία και αναγκάστηκε να αγωνιστεί στα πλέι οφ. Εκεί ήρθε αντιμέτωπη με το Περού (5η θέση στη Λατινική Αμερική) και μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Με σκορ 5-4, οι Αυστραλοί κατάφεραν και προκρίθηκαν στο Κατάρ.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα δεν έχει το ταλέντο που είχε άλλες χρονιές. Ενώ και ο προπονητής Γκρέιαμ Άρνολντ, που βρίσκεται στον πάγκο της από το 2018, δεν έχει δείξει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ομάδα με μπόλικη εμπειρία αλλά… χωρίς ταλέντο προηγούμενων ετών

Ματ Λέκι

Αστέρας ομάδας: Ο Ματ Λέκι είναι ο αρχηγός και ο φυσικός ηγέτης των Αυστραλών. Είναι εκείνος που συνδέει τις παλαιότερες γενιές με τις νεότερες. Με 13 γκολ σε 73 εμφανίσεις, αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ από το τωρινό ρόστερ της ομάδας.

Έχει μεγάλη εμπειρία από επίπεδο Μπουντεσλίγκα αλλά από πέρσι αγωνίζεται για την Μέλμπουρν Σίτι.

Παίκτες-κλειδιά: Ο τερματοφύλακας Ματ Ράιαν και ο μέσος Άαρον Μούι, είναι οι δύο παίκτες της ομάδας που έρχονται λίγο πιο πίσω στην ιεραρχία. Είναι δύο από τους πιο έμπειρους παίκτες του ρόστερ και αγωνίζονται ακόμα στην Ευρώπη.

Παίκτης-αποκάλυψη: Το όνομα αυτού, Κόνορ Μέτκαλφ. Αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ στην Ζανκτ Πάουλι της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας και με τα «καγκουρό» έχει ήδη πέντε συμμετοχές.

Στα 22 του χρόνια έχει προλάβει να κάνει το άλμα και να μετακινηθεί από την Αυστραλία στην Ευρώπη. Αν τελικά κληθεί, όλα δείχνουν πως θα είναι αυτός που θα… γυαλίσει στο μάτι πολλών σκάουτερ.

Δανία: 

Δανία

Όπως συνέβη και στο Euro, έτσι και στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκτιμώ πως η Δανία θα είναι η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Ο… μαέστρος Κάσπερ Χιούμλαντ έχει δημιουργήσει μια ομάδα με τεράστια συνοχή και ταλέντο. Άλλωστε το αποδεικνύει το ρεκόρ του στην Εθνική Ομάδα.

Σε 34 ματς μετρά μόλις εννιά ήττες και 23 νίκες. Ένα ποσοστό νικών της τάξεων του 68%. Για μια ομάδα όπως η Δανία, είναι τεράστιο ποσοστό.

Η Δανία δεν έχει τεράστια ιστορία στα Παγκόσμια Κύπελλα. Αυτή θα είναι μόλις η 6η παρουσία της ενώ ποτέ δεν έχει περάσει από την προημιτελική φάση. Στο Κατάρ προκρίθηκε ως πρώτη από τον έκτο προκριματικό όμιλο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Σε 10 ματς είχε εννιά νίκες και μόλις μία ήττα, αυτή την τελευταία αγωνιστική από τη Σκωτία. Επίσης, σημείωσε 30 γκολ και δέχθηκε μόλις τρία, έχοντας μία από τις καλύτερες διαφορές τερμάτων στα προκριματικά.

Η μεγάλη έκλπηξη του Euro, θέλει να επαναλάβει την επιτυχία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Κρίστιαν Έρικσεν

Αστέρας ομάδας: Ο Κρίστιαν Έρικσεν, μετά το σοκαριστικό περιστατικό και την ανακοπή καρδιάς που αντιμετώπισε στο Euro, επέστρεψε και πάλι στα γήπεδα.

Έχει 117 συμμετοχές και έχει σκοράρει 39 τέρματα με τη Δανία, όντας ο τέταρτος εμφανίσεις με τα  «κόκκινα» κι ο πέμπτος σκόρερ.

Παίκτες-κλειδιά: Ο Πιερ Εμίλ Χόιμπιεργκ και ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ αποτελούν τις δύο μεγάλες δυνάμεις της ομάδας σε κέντρο και επίθεση. Ο πρώτος είναι βασικό μέλος της Τότεναμ και στα 27 του χρόνια είναι πιο ώριμος από ποτέ. Ενώ ο δεύτερος, στη Σεβίλλη πλέον, είναι ίσως ο πιο χαρισματικός σκόρερ της ομάδας.

Παίκτης-αποκάλυψη: Δεν είναι σίγουρο αν θα πάει στο Κατάρ, αλλά αν κληθεί, τότε ο Ράσμους Χόιλιουντ θα είναι αναμφίβολα το μεγάλο «διαμάντι» της Δανίας.

Ο 19χρονος επιθετικός, πήρε φέτος μεταγραφή στην Αταλάντα και έχει αρχίσει να δείχνει ψήγματα της ποιότητάς του ενώ με την Εθνική Ομάδα έχει ήδη δύο συμμετοχές.

Τυνησία: 

Τυνησία

Έκτη παρουσία και για την Τυνησία σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η οποία από το 1998 και μετά έχει χάσει μόνο αυτά που έγιναν σε Νότιο Αφρική και Βραζιλία.

Με… νέο αίμα στον πάγκο, τον Τζαλέλ Καντρί η Τυνησία θέλει να προκριθεί από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά στην ιστορία. Κάτι που σύμφωνα με το ρόστερ, μοιάζει δύσκολο.

Οι Αφρικανοί προκρίθηκαν στο Κατάρ μέσω πλέι οφ. Αφού πέρασαν από την πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου, αντιμετώπισαν το Μάλι σε διπλούς αγώνες και με το 1-0 στον πρώτο αγώνα, πήραν τη μεγάλη πρόκριση στο Κατάρ.

Ένας Καζρί… δεν φέρνει την άνοιξη

Γουαμπί Καζρί

Αστέρας ομάδας: Ο Γουαμπί Καζρί είναι ο σταρ της ομάδας. Το «δεκάρι» της Τυνησίας που αγωνίζεται στην Μονπελιέ, έχει 71 εμφανίσεις και 24 γκολ με την ομάδας, όντας ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της χώρας.

Παίκτες-κλειδιά: Έλιες Σκίρι και Γιουσέφ Εμσακνί είναι αυτοί που κάνουν… τη βρώμικη δουλειά γύρω από τον Καζρί και για να ελπίζει η Τυνησία, θα πρέπει να βγουν μπροστά.

Παίκτης-αποκάλυψη: Σε μόλις ενάμιση χρόνο, ο Χάνιμπαλ Μεϊμπρί έχει κάνει 18 συμμετοχές με την Τυνησία. Ο 19χρονος χαφ, έχει γαλουχηθεί στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αγωνίζεται στην Μπέρμιγχαμ ως δανεικός και αναμένεται να έχει ρόλο βασικού στο Κατάρ.

Πρόβλεψη ομίλου:

  1. Δανία
  2. Γαλλία
  3. Τυνησία
  4. Αυστραλία

Πηγές: transfermarkt.com, wikipedia.org

Διαβάστε ακόμα:

Ταϊτή: Όταν η απουσία του φόβου, γέννησε «λίγο καλό ποδόσφαιρο»

Σουρινάμ: Η ονειρική ενδεκάδα της μικροσκοπικής χώρας και οι παίκτες που ντύθηκαν…Ολλανδοί

Κάν’ το όπως οι Μαλντίνι: Οι σπουδαιότερες οικογένειες τρίτης γενιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Όσκαρ Ταμπάρες: Ο μαέστρος μιας Λατινοαμερικάνικης ορχήστρας

Εθνική Τζαμάικας: Επιστρατεύει τους… Άγγλους στοχεύοντας το Κατάρ

Οι 9+1 σπουδαίοι παίκτες που δεν πήγαν σε Μουντιάλ λόγω… ταπεινής καταγωγής

0 Σχόλιο

Σχετικά Άρθρα

Γράψτε ένα σχόλιο

To InTheZone.gr χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορεί να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Ελπίζουμε να είστε εντάξει με αυτό, εάν όχι μπορείτε να μην το αποδεχτείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

YouTube
Instagram