Αρχική WonderZone Τζέιντεν Μπράαφ: Η επανάληψη ενός γαλάζιου… “λάθους”

Τζέιντεν Μπράαφ: Η επανάληψη ενός γαλάζιου… “λάθους”

από admin

Μία ακόμα περίπτωση υπερταλέντου που «καίγεται» από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Τζέιντεν Μπράαφ βγάζει μάτια με την Ουντινέζε, θεωρείται ο νέος Σάντσο και το Wonderzone σας προσφέρει τους λόγους που οι «πολίτες», πάνε να επαναλάβουν ένα μεγάλο λάθος με τις ακαδημίες…

«Κανείς άλλος στην ηλικία του δεν είναι έτσι. Μπορεί να φτάσει άνετα το επίπεδο του Σάντσο» έλεγαν μέσα από τη Μάντσεστερ Σίτι. Κανείς δεν έχει ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο ο Τζέιντον Σάντσο «γλίστρησε» από τα χέρια τους για να συνεχίσει την καριέρα του στη Ντόρτμουντ και εν τέλει, να κοστίζει πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αυτό, δεν ήταν μάθημα που έγινε… πάθημα.

Ο Τζέιντεν Μπράαφ έρχεται με τη σειρά του, να προστεθεί στη λίστα με τα ταλέντα που έχασε η Μάντσεστερ Σίτι την τελευταία δεκαετία. Οι εμφανίσεις του με την Ουντινέζε επιβεβαιώνουν την ποιότητα που διαθέτει, όμως η συμπεριφορά του, τον στέλνει ένα βήμα από την έξοδο του Etihad. Το μονοπώλιο του ενδιαφέροντος ανάμεσα σε Άγιαξ και Αϊντχόφεν, οι προοπτικές της Σίτι και η παραλίγο… επανάληψη του λάθους.

https://www.youtube.com/watch?v=RZIBXM1E_yk

«Σφαγή» των δύο κορυφαίων ομάδων της Ολλανδίας…

Μπορεί να γεννήθηκε στο Άμστερνταμ, στις 31 Αυγούστου του 2002, όμως από μικρός είχε αδυναμία στην Αϊντχόφεν. Από την άλλη, η καταγωγή των γονιών του ήταν από το Σουρινάμ, κάτι που τον έφερε αρκετές φορές αντιμέτωπο με τον ρατσισμό. Ο ίδιος, δεν επηρεάστηκε ποτέ, καθώς είχε για σύμμαχό του το ποδόσφαιρο. Ήταν μόλις επτά ετών, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του αθλητισμού.

Μέσα σε ένα χρόνο, η εξέλιξη αλλά και τα χαρακτηριστικά του, έκαναν τον Άγιαξ να ασχοληθεί πολύ έντονα με την περίπτωσή του. Στο κόλπο είχε μπει και η Αϊντχόφεν, ωστόσο η εξαιρετική φήμη των ακαδημιών του «Αίαντα», τον έπεισαν να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Βέβαια, αυτό το φλερτ δεν σταμάτησε ποτέ. Έπειτα από τρία χρόνια στον σύλλογο του Άμστερνταμ και έναν σε άλλη τοπική ομάδα, ήρθε η ώρα της PSV.

Μετατράπηκε σε ένα από τα κορυφαία ταλέντα των υποδομών και μέσα σε τέσσερα χρόνια, έκανε όλη την Ευρώπη να μιλάει για εκείνον. Στα 15 του, είχε καταφέρει να είναι ασύγκριτος με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Έτσι, δεν άργησαν να έρθουν και οι προτάσεις από τους μεγάλους συλλόγους. Κάπου εκεί, όμως, άρχισαν τα προβλήματα.

Πρώτο «κρούσμα» κακής συμπεριφοράς και η ώρα της Σίτι!

Το καλοκαίρι του 2018 και σε ηλικία 16 ετών, τα μυαλά του Μπράαφ άρχισαν να… «φουσκώνουν». Για αρκετές εβδομάδες, η διάθεση αλλά και η απόδοσή του, έμοιαζαν πεσμένες. Όχι λόγω ψυχολογίας αλλά από τις… «σειρήνες» των ευρωπαϊκών συλλόγων. Μέσω της συμπεριφοράς του, έδειχνε στους Ολλανδούς πως θέλει να αποχωρήσει για άλλες περιπέτειες. Η Μάντσεστερ Σίτι κερδίζει στην κούρσα τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ και τον κάνει δικό της.

Ένα χρόνο πριν, ο Τζέιντον Σάντσο είχε πάρει την απόφαση να αφήσει τους «πολίτες» για τα μάτια της Ντόρτμουντ. Η περίπτωση του Ολλανδού ήταν μία… κάλυψη του υπερταλαντούχου εξτρέμ. Τελικά, όχι απλώς τον αντικατέστησε αλλά τον θεωρούσαν και καλύτερο. Για αυτόν τον λόγο, ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποφάσισε να του δώσει μία ευκαιρία με την πρώτη ομάδα και να του προσφέρει κάποια λεπτά συμμετοχής. Στον 18χρονος εξτρέμ, δεν έφταναν μόνο αυτά. Ήθελε να έχει πιο ενεργό ρόλο.

Κάτι, που δεν άρεσε τόσο στον Καταλανό προπονητή, όσο και στα υπόλοιπα μέλη του τιμ. Το αποτέλεσμα ήταν η επιστροφή του στη δεύτερη ομάδα. Οι σχέσεις των δύο έφτασε σε οριακό σημείο, με τους «πολίτες» να φτάνουν μέχρι και σε… πωλητήριο του νεαρού άσου. Το ποσό που ζητούσαν ήταν τουλάχιστον οκτώ εκατ. ευρώ (!), ανοίγοντας την όρεξη όλη της Ευρώπης. Τελικά, η λογική επικράτησε.

Η πιθανότητα δανεισμού σε Μπρέντα και η «σφήνα» της Ουντινέζε!

Η Σίτι είδε τη Ντόρτμουντ να φτάνει επικίνδυνα κοντά στον νεαρό άσο, ξυπνώντας μνήμες… Σάντσο. Έτσι, αποφάσισε να «αναβάλλει» την πώληση του και να προχωρήσει σε κάποιο δανεισμό. Αρχικά, έπεσε στο τραπέζι η περίπτωση της Μπρέντα, η οποία ανήκει στον ίδιο όμιλο με τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως η δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας, δεν γέμιζε καμία πλευρά. Η προοπτική ενός πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, έφερε στο προσκήνιο την Ουντινέζε.

Φυσικά, δεν σήμαινε πως ο ρόλος του 18χρονου εξτρέμ θα ήταν βασικός στα πλάνα του Λούκα Γκότι. Εκτός από τον δανεισμό έξι μηνών, στη συμφωνία τοποθετήθηκε και οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι, παρότι το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο του Ολλανδού ποδοσφαιριστή είναι μέχρι το 2024. Αξιοσημείωτο δε, πως από την αρχή αυτής της μεταγραφής, δεν φαινόταν να υπήρχε πρόθεση μίας… επιστροφής του Μπράαφ στον αγγλικό σύλλογο.

Λίγες ευκαιρίες με μία σπίθα… ελπίδας!

Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που… αναγεννιούνται στους δανεισμούς τους, ο Μπράαφ δεν τα βρήκε όλα ρόδινα στην Ιταλία. Το ταλέντο του ήταν αδιαμφισβήτητο, όμως αυτό δεν σήμαινε πως θα έπαιρνε όσα λεπτά επιθυμούσε. Τα περισσότερα παιχνίδια τα πέρασε στον πάγκο ενώ έπρεπε να περάσουν δύο μήνες (!) για να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην βασική εντεκάδα.

Ο Τζέιντεν Μπράαφ πανηγυρίζει το παρθενικό του γκολ με την Ουντινέζε

Μέσα σε όλα όμως, ήρθε και η στιγμή της… «σπίθας». Κόντρα στη Μπενεβέντο, ο νεαρός άσος πέρασε στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν μόλις η 4η του στο ιταλικό πρωτάθλημα αλλά και η… φαρμακερή. Τρία λεπτά μετά την είσοδό του, ο Μπράαφ να κάνει μία φανταστική ενέργεια και θα γράψει το 4-1 για την Ουντινέζε. Ήταν αυτό που χρειαζόταν για να λάμψει ξανά.

Για πρώτη φορά μετά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που είχε αφήσει στη Σίτι. Ο ιταλικός σύλλογος, από την άλλη, γνωρίζει πολύ καλά τι εστί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Για αυτόν τον λόγο και αποφάσισε να προχωρήσει στην κανονική… μεταγραφή του. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης αλλά και ο τρόπος που μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο του πόδια. Η ταχύτητα είναι απλώς το «κερασάκι» στην τούρτα.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί σε όλα τα επίπεδα να κινείται σε ασυναγώνιστους ρυθμούς. Όμως στο θέμα της διατήρησης των ταλέντων, έχει μείνει… πίσω. Μπορεί να κάνει επενδύσεις και να έχει ενισχύσει το τμήμα σκάουτινγκ, όμως πρέπει να βρει τρόπο να τα αξιοποιεί και όχι να τα αφήνει σε άλλες ομάδες. Η περίπτωση του Τζέιντεν Μπράαφ είναι έτοιμη να γίνει η… επανάληψη αυτής του Τζέιντον Σάντσο.

Πηγέςwikipedia.orgtransfermarkt.com

Διαβάστε ακόμα:

Ράιαν Χράφενμπερς: Η εφηβική «επανάσταση» των χαφ

Καΐκι: Η Σίτι βρήκε τον… Νεϊμάρ της

Τζόναθαν Ντέιβιντ: Το μέλλον του Καναδά έχει ονοματεπώνυμο

Νούνο Μέντες: Ένα φουλ μπακ βγαλμένο από… όνειρο

4 Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

Νόα Λανγκ: Το επιτυχία της φετινής Μπριζ έχει ολλανδική… σφραγίδα - InTheZone.gr 6 Μαΐου 2021 - 14:11

[…] Τζέιντεν Μπράαφ: Η επανάληψη ενός γαλάζιου… “λάθους” […]

Απάντηση
Ο Μάιρον Μπουαντού σε αναγκάζει να τον… μάθεις! - InTheZone.gr 14 Μαΐου 2021 - 22:57

[…] Τζέιντεν Μπράαφ: Η επανάληψη ενός γαλάζιου… “λάθους” […]

Απάντηση
Τζο Γουίλοκ: Ο μικρός «μάγος» από το Λονδίνο… - InTheZone.gr 9 Μαρτίου 2022 - 19:34

[…] Τζέιντεν Μπράαφ: Η επανάληψη ενός γαλάζιου… “λάθους” […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

To InTheZone.gr χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορεί να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Ελπίζουμε να είστε εντάξει με αυτό, εάν όχι μπορείτε να μην το αποδεχτείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

YouTube
Instagram