Οι ποδοσφαιριστές που άφησαν το κέντρο του ποδοσφαιρικού κόσμου για να πάνε σε άλλα μέρη εξωτικά και να γεμίσουν τα «πορτοφόλια» τους…
Ο σκοπός για τον οποίο θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας παίκτης την μετανάστευση αυτή είναι πάντα κοινός και δεν είναι άλλος από τα χρήματα. Ωστόσο, η ειδοποιός διαφορά που διαχωρίζει και τις περιπτώσεις ήταν το τάιμινγκ που πήρε την συγκεκριμένη απόφαση να αφήσει τα ποδοσφαιρικά «εγκόσμια» και η προοπτική που είχε ο κάθε παίκτης μπροστά του.
Βλέπετε οι ποδοσφαιριστές που ψάξαμε και συγκεντρώσαμε αφορούσαν κυρίως περιπτώσεις που αυτοί βρισκόντουσαν στο πικ τους και επέλεξαν να φύγουν για την Κίνα ή την Σαουδική Αραβία (π.χ. Μαρτίνες, Καράσκο κλπ.) ή αποχώρησαν για εκεί πριν καν μπορέσουμε να δούμε που θα είχαν την δυνατότητα να φτάσουν (π.χ. Όσκαρ, Ταλίστσα).
Διαβάστε ακόμη: Λατινική Αμερική: Η νέα τάση με το MLS και ο αυξημένος ανταγωνισμός για τα ταλέντα της
Το άνοιγμα της αγοράς της Κίνας, έστω και γι’ αυτά τα λίγα χρόνια που διήρκεσε, ήταν εκείνο που βοηθήσε το φαινόμενο αυτό να ενταθεί, αφού προηγούμενως υπήρχε μόνο η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ κι έτσι οι ποδοσφαιριστές είχαν λιγότερες τέτοιες ευκαιρίες, αφού υπάρχουν λιγότερες ομάδες που μπορούσαν να τους προσφέρουν τόσο φανταχτερά συμβόλαια.
Βέβαια υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις σ’ αυτή την λίστα, όπως ένας ποδοσφαιριστής πολύ υψηλού επιπέδου, ο οποίος έχει περάσει και από τα ελληνικά γήπεδα, που πήγε σε ομάδα της Αφρικής (!!) λίγο πριν τελειώσει την καριέρα του.
Υ.Γ. Θα σας δώσουμε κι ένα… τυράκι. Μέσα στο podcast αναφέρεται και ποδοσφαιριστής ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν αγωνίζεται σε κάποια ομάδα κι έχει κάνει στροφή στην καριέρα του, ξεκινώντας μία άλλη επαγγελματική σταδιοδρομία. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά τραγουδιστής εκκλησιαστικής ραπ!
Διαβάστε ακόμη: Οι χώρες με την μεγαλύτερη εξαγωγή ποδοσφαιριστών παγκοσμίως
Ακούστε εδώ το νέο ματς podcast:
Ή εναλλακτικά…