Το 2013, όταν κι επέστρεψε από την Ευρώπη, ο Φερνάντο Γκάγκο έδειχνε πως ονειρευόταν να καταφέρει να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο όντας παίκτης της πολυαγαπημένης του Μπόκα Τζούνιορς. Όμως, το μόνο που κατάφερε ήταν να φτιάξει μία… ιστορία. Μία ιστορία… πόνου!
«Δεν έχω αποφασίσει να αποσυρθώ! Θέλω να προσπαθήσω να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί μου αρέσει η ρουτίνα των αποδυτηρίων. Γνωρίζω πως έχω περάσει από πέντε πολύ περίπλοκες εγχειρήσεις και θα σκεφτώ εάν θα γίνει στην Μπόκα (Τζούνιορς), στην Βελέζ (Σάρσφιλντ) ή οπουδήποτε.»
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον ποδοσφαιριστή ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας από τους… καταραμένους ποδοσφαιριστές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και ο λόγος; Οι πολυάριθμοι και συχνοί τραυματισμοί του!
Αυτός λοιπόν είναι ο Φερνάντο Γκάγκο!
Ο 34χρονος (!) πλέον παίκτης της Βελέζ Σάρσφιλντ, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι της Αργεντινής, ήδη σκέφτεται την ημέρα που θα πει το «αντίο» του από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, όμως το «που» δεν μοιάζει ξεκάθαρο ακόμα για εκείνον! Το γιατί;
Οι επιλογές είναι δύο! Η πρώτη είναι η Βελέζ Σάρσφιλντ, η οποία και το 2019 του έδωσε ακόμη μία ευκαιρία να συνεχίσει αυτό που αγάπησε από μικρό παιδί, το να κλωτσάει το τόπι, ενώ η δεύτερη επιλογή είναι η Μπόκα Τζούνιορς, την οποία αγάπησε όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του σαν «Θεά» και στην οποία αγαπήθηκε σαν «ήρωας»!
Ωστόσο, στην δεύτερη περίπτωση, θα έλεγε κανείς πως «κρύβεται» μία ιδιαίτερη ιστορία. Μία ιστορία γεμάτη… πόνο!
Ο λόγος; Από το 2013, όταν και επέστρεψε στο «Μπομπονέρα» για να φορέσει τα «χρυσομπλέ» έως το 2019 όταν κι «έλυσε» την συνεργασία του με την ομάδα, ο Φερνάντο Γκάγκο υπέπεσε στους τρεις (!) από τους πέντε πιο σοβαρούς τραυματισμούς του σε όλη του την καριέρα.
Ή πιο συγκεκριμένα μάλλον, στην Μπόκα Τζούνιορς, αφότου επέστρεψε από την Ευρώπη, ο Φερνάντο Γκάγκο υπέστη τρεις (!) ρήξεις αχιλλείου τένοντα!
Πόσο καλά γνωρίζεις τα ρεκόρ της La Liga; (Quiz)
Ο πρώτος τραυματισμός και η αρχή του… τέλους
Έχοντας πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή θα έλεγε κανείς πορεία στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος σε Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και Βαλένθια, ο Φερνάντο Γκάγκο δεν θα μπορούσε να μην επιστρέψει κάποτε στο «σπίτι» του, το «Μπομπονέρα» και το έπραξε, για πολλούς, αρκετά… γρήγορα, αφού ηλικία 27 ετών το 2013 επέστρεψε στην Μπόκα Τζούνιορς!

Στόχος, ένα «ονειρικό» τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, η οποία όμως δεν ολοκληρώνεται ακριβώς όπως την είχε φανταστεί!
Στην πρώτη του χρονιά στα «χρυσομπλέ» προσπάθησε να βρει τον παλιό καλό του εαυτό, αλλά η… κατάρα που είχε «γαντζωθεί» πάνω του από την αρχή της καριέρα του έμελλε να εμφανιστεί και τότε.
Ποια «κατάρα»;
Η «κατάρα» των τραυματισμών, η οποία την συγκεκριμένη φορά «χτύπησε» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο!
Πιο συγκεκριμένα, έχοντας βρει ήδη τον παλιό καλό… Γκάγκο, ο «Πιντίτα» στις 13 Σεπτεμβρίου του 2015 και στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Ρίβερ Πλέιτ στο πλαίσιο της Πριμέρα Ντιβιζιόν έμελλε να «γνωρίσει» τον χειρότερο «εφιάλτη» του.
Τότε ήταν όταν και υπέστη την πρώτη ρήξη αχίλλειου τένοντα, τραυματισμός ο οποίος τον κράτησε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για 135 ολόκληρες ημέρες!
Κάπου τότε λοιπόν θα έλεγε κανείς πως άρχισε το… (ποδοσφαιρικό) τέλος του!

Δεύτερος τραυματισμός και σκέψεις για απόσυρση
Όμως, μπορεί το 2015 να ήταν η πρώτη φορά που ο Φερνάντο Γκάγκο ήρθε αντιμέτωπος με τον χειρότερο «εφιάλτη» ενός ποδοσφαιριστή, ωστόσο η… κατάρα του συνεχίστηκε την αμέσως επόμενη χρονιά.
«Κατάρα» η οποία έμοιαζε με ένα κάκιστο «deja vu»!
Ίδιος αντίπαλος, ίδια διοργάνωση και ίδιο ημίχρονο!
Συγκεκριμένα, στις 24 Απριλίου του 2016, αντιμετωπίζοντας την «μισητή» Ρίβερ Πλέιτ στο… καυτό «Μπομπονέρα» αυτή την φορά, ο Αργεντινός μέσος στο 45ο λεπτό βγήκε ως αλλαγή αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού.
Και η τελική διάγνωση; Ρήξη αχίλλειου τένοντα… Δεύτερη μέσα σε διάστημα ούτε ενός χρόνου και κάπως έτσι οι σκέψεις για απόσυρση άρχισαν σιγά – σιγά να πολλαπλασιάζονται στο μυαλό του αρχηγού της Μπόκα Τζούνιορς!

Ωστόσο, έχοντας την «δίψα» και το αργεντίνικο πάθος, ούτε τότε ο «μεγάλος» Γκάγκο το έβαλε «κάτω» και ύστερα από 196 ημέρες επέστρεψε για δεύτερη φορά από την «κόλαση». Μία «κόλαση» η οποία όμως δεν «έκλεισε» για εκείνον ούτε κι αυτή την φορά!
Ντιναμό Κιέβου: Η προσπάθεια «εκθρόνισης» της Σαχτάρ
Τρίτη και… φαρμακερή
Και κάπως έτσι, μετά από όλα τα παραπάνω, αλλά και από ένα εξίσου δυνατό τραυματισμό με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, το «τέλος» του Φερνάντο Γκάγκο θα έλεγε κανείς πως έφτασε με τον πιο «εφιαλτικό» τρόπο. Γιατί;
Ο… καταραμένος πλέον «Πιντίτα», τραυματίστηκε στον δεύτερο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες του 2018, όπου αντίπαλος ήταν η Ρίβερ Πλέιτ.

Ειδικότερα, ο «μαέστρος» των «χεϊνέζες» αγωνίστηκε μόλις 28′ λεπτά στον τελικό της Μαδρίτης απέναντι στην μισητή Ρίβερ και το τέλος του εκπληκτικού τότε παιχνιδιού τον βρήκε χωρίς την κατάκτηση του τροπαίου αλλά και τραυματία και στην προκειμένη περίπτωση κανείς δεν ξέρει τι… πόνεσε πιο πολύ!
Με λίγα λόγια, στις 9 Δεκεμβρίου του 2018 ο Φερνάντο Γκάγκο υπέστη την τρίτη ρήξη αχίλλειου τένοντα και ουσιαστικά όλα έδειξαν πως ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα!
Στο δια ταύτα όμως! Όπως και να ‘χει, μπορεί μέχρι και σήμερα ο Φερνάντο Γκάγκο να αποτελεί παρελθόν από την Μπόκα Τζούνιορς, αλλά λόγω της ατελείωτης αγάπης που «τρέφει» για το «καμάρι» του Μπουένος Άιρες, λόγω του ότι αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους «ήρωες» του συλλόγου και λόγω της παραπάνω ιστορίας… πόνου, το δικό του «αντίο» πρέπει να δοθεί στο χορτάρι του «Μπομπονέρα» με θεατές όλους τους φίλους της ομάδας. Και ο λόγος; Οι χαρές που έδωσε και ο πόνος που δέχθηκε!
Πηγές: Transfermarkt, Wikipedia, Boca Juniors, Deportivo IP,
1 Σχόλιο
[…] Διαβάστε τη συνέχεια στο Inthezone […]