Αρχική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Φενέρμπαχτσε: Από την διάλυση…στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος!

Φενέρμπαχτσε: Από την διάλυση…στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος!

από Σωτήρης Μυκονίου

Η Φενέρμπαχτσε κατόρθωσε όχι μόνο να αποφύγει την χρεοκοπία το φετινό καλοκαίρι, αλλά παράλληλα να κάνει και ντεμαράζ δαπανηρών κινήσεων, ώστε να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο εντός των τειχών.

Η Φενέρμπαχτσε αντιμετώπισε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της το καλοκαίρι που διανύσαμε, κυρίως εξαιτίας της τεράστιας πτώσης της τουρκικής λίρας που διόγκωσε το χρέος του συλλόγου.

Έτσι, παρ’ ότι η απόφαση που πάρθηκε ήταν να μειωθούν τα μπάτζετ των τμημάτων, όπως του μπάσκετ που έπεσε περίπου 15εκ. ευρώ, το τμήμα του ποδοσφαίρου άλλαξε πολιτική και πήγε για το all-in, αποκτώντας σημαντικούς παίκτες, ως ελεύθερους τους περισσότερους μεν, αλλά με αρκετά ακριβά συμβόλαια για τα νέα δεδομένα.

Ας δούμε, λοιπόν, πως ο πρόεδρος της ομάδας, Αλί Κοτς κατάφερε να σώσει την ομάδα από το χείλος του γκρεμού που βρέθηκε και να την μετατρέψει μέσα σε ένα καλοκαίρι σε διεκδικήτρια του τίτλου μ’ αυτά τα πενιχρά οικονομικά δεδομένα που υπήρχαν.

Η επίλυση του οικονομικού αδιεξόδου της Φενέρμπαχτσε!

Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε Αλί Κοτς!
Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε Αλί Κοτς!

Δεν είναι ψέματα πως η Φενέρμπαχτσε έφτασε να βρίσκεται στα…σχοινιά το καλοκαίρι. Με την τουρκική λίρα να κατρακυλάει ασταμάτητα λόγω των πολιτικών του Ταγίπ Ερντογάν, τα χρέη των ομάδων, ειδικά των τριών μεγάλων (Γαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας) και της Τραμπζονσπόρ (τιμωρήθηκε λόγω FFP κι έμεινε εκτός Ευρώπης για φέτος), άρχισαν να αυξάνονται μέρα με την μέρα.

Τον Ιούλιο το χρέος της Φενέρ είχε ξεπεράσει τα 200εκ. ευρώ και με τους ρυθμούς που επιδεινωνόταν περαιτέρω η κατάσταση στην οικονομία της Τουρκίας δεν φαινόταν να υπάρχει κάποια εύκολη διέξοδος. Ο πρόεδρος της ομάδας Αλί Κοτς άρχισε να ψάχνει τρόπους να αντιστρέψει την κατάσταση, που βάδιζε ολοταχώς προς την καταστροφή.

Η τουρκική ομοσπονδία επέβαλε νέους κανονισμούς που περιόριζαν τα έξοδα των ομάδων ανάλογα με την θέση που τερμάτιζαν στο πρωτάθλημα της προηγούμενης περιόδου και τα έσοδα που είχαν, με στόχο την μείωση των χρεών τους και την σύμπλευσή τους και με τους κανονισμούς του FFP της UEFA.

Ωστόσο, αυτό ήταν κάτι που δυσαρέστησε την Φενέρ, αφού θεωρούσε πως όσο δινόταν μεγαλύτερη ευελιξία στις ομάδες που τερμάτιζαν υψηλότερα και μικρότερη σ’ αυτές που τερμάτιζαν χαμηλότερα νοθευόταν ο ανταγωνισμός του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, ακούστηκε μέχρι και ότι η Φενέρμπαχτσε απείλησε την ομοσπονδία πως αν δεν άλλαζε αυτός ο κανονισμός, θα χρησιμοποιούσε έναν άλλο τρόπο για να πραγματοποιήσει την ενίσχυση που ήθελε. Ποιος ήταν αυτός;

Έχετε ακούσει τον Ακούν Ιλίτζαλι; Τον άνθρωπο που έφερε στην Ελλάδα reality shows όπως το Survivor, το The Voice, το Got Talent και το My Style Rocks μέσω της συνεργασίας του με το ΣΚΑΪ. Ο άνθρωπος αυτός, που είναι μέλος του συμβουλίου της Φενέρμπαχτσε, αγόρασε πρόσφατα την ολλανδική Φορτούνα Σίταρντ και ο Αλί Κοτς απείλησε την τουρκική ομοσπονδία πως αν δεν άλλαζε ο συγκεκριμένος κανονισμός θα έκανε τις μεταγραφές που ήθελε μέσω της ολλανδικής ομάδας, δηλαδή θα αγόραζε αυτή τους παίκτες της Φενέρ και μετά απλά θα τους έδινε τους σ’ αυτήν ως δανεικούς. Αυτό προφανώς ήταν κάτι που δεν συνέβη ποτέ ή τουλάχιστον δεν ξεστομίστηκε από τον Αλί Κοτς ποτέ.

Πέραν αυτού, υπήρχε και η συμφωνία που έκαναν Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ με την UEFA ελέω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, που τους επέβαλε μια λογική πως για κάθε μεταγραφή έπρεπε να γίνεται και μια αποχώρηση.

Μολαταύτα, τα προβλήματα και το γεγονός πως πλέον η ισοτιμία της τουρκικής λίρας με τα ξένα συναλλάγματα είχε καταβαραθρωθεί εντελώς (σήμερα 1 ευρώ αντιστοιχεί σε 9,7 τουρκικές λίρες και το χρέος της τουρκικής ομάδας είναι στα 460εκ. ευρώ), η Φενέρμπαχτσε απευθύνθηκε στις τράπεζες που κατέχουν τα δάνειά της με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των μηνιαίων ποσών που απαιτούνταν για την αποπληρωμή τους.

Οι συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει από το καλοκαίρι και έδειχναν να πηγαίνουν αρκετά καλά, είναι πολύ κοντά στο να τελεσφορήσουν. Ωστόσο, αυτό που έδωσε τεράστια ανακούφιση φέτος στα «κίτρινα καναρίνια» ήταν παύση της αποπληρωμής των χρεών που επετεύχθη μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

Αλλά το πιο σημαντικό ήταν η μετατροπή του χρέους από δολάρια και ευρώ σε τουρκική λίρα και η συμφωνία σε μία συγκεκριμένη τιμή της ισοτιμίας του συναλλάγματος, που θα παρέμενε σταθερή οτιδήποτε κι αν συνέβαινε με την τιμή της πραγματικής ισοτιμίας. Δημιούργησαν δηλαδή μία συμφωνημένη και από τις δυο πλευρές συναλλαγματική ισοτιμία, η οποία θα είναι ανεπηρέαστη απ’ ότι συμβαίνει.

Έτσι, η ομοσπονδία ανέβασε το όριο εξόδων της Φενέρμπαχτσε, αφού με την αναστολή των πληρωμών, περισσότερα χρήματα από τα έσοδα θα έμεναν στο ταμείο της. Η τουρκική ομάδα έτσι άλλαξε την μεταγραφική της πολιτική και διαβλέποντας την ευκαιρία να χτυπήσει τον τίτλο την φετινή χρονιά προχώρησε σε μια σειρά από σημαντικές μεταγραφές παραμένοντας όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στα πενιχρά, σε σχέση με το παρελθόν, οικονομικά της δεδομένα.

Ντιναμό Κιέβου: Η προσπάθεια «εκθρόνισης» της Σαχτάρ!

Οι δυο αρχιτέκτονες της νέας Φενέρμπαχτσε που θέλει να πρωταγωνιστήσει!

Ο Εμρέ Μπελόζογλου (τεχνικός διευθυντής), ο Ερόλ Μπουλούτ (προπονητής), ο Σελτσούκ Σαχίν (βοηθός τεχνικού διευθυντή) και ο Μεχμέτ Αουρέλιο (βοηθός προπονητή) μετά από παιχνίδι τένις με τα πόδια!
Ο Εμρέ Μπελόζογλου (τεχνικός διευθυντής), ο Ερόλ Μπουλούτ (προπονητής), ο Σελτσούκ Σαχίν (βοηθός τεχνικού διευθυντή) και ο Μεχμέτ Αουρέλιο (βοηθός προπονητή) μετά από παιχνίδι τένις με τα πόδια!

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Εμρέ Μπελόζογλου και ο προπονητής, Ερόλ Μπουλούτ αποτελούν το εκλεκτό δίδυμο του Άλι Κοτς για το χτίσιμο μιας ομάδας που είναι τελικά αναγκασμένη να στοχεύσει στην κορυφή και μόνο εκεί, μετά την μεγάλη προσπάθεια που έγινε για την ενίσχυσή της και το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα.

Κι αυτό θα πρέπει να το κάνουν έχοντας πολύ διαφορετικά δεδομένα από τους προκατόχους τους. Βλέπετε όταν έγινε πρόεδρος της Φενέρ ο Αλί Κοτς, το μπάτζετ της ομάδας έφτανε τα 93εκ. ευρώ, όταν το σημερινό φτάνει μόλις τα 56εκ. ευρώ.

Ο Εμρέ μόλις πέρυσι τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα με την φανέλα της Φενέρ, στην οποία είχε τρεις θητείες (2008-2012, 2013-2015, 2019-2020) κι ενώ μέχρι τα 21 του χρόνια ανήκε στην Γαλατάσαραϊ. Ωστόσο, ήταν και είναι πολύ αγαπητός στο κοινό της ομάδας κι αυτό βοήθησε αρκετά στο να πάρει το βάπτισμα του πυρός σε μια τόσο σημαντική θέση αυτή την κρίσιμη περίοδο. Και η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, κάνοντας αρκετά καλές κινήσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Ο πρώτος που έφερε στην ομάδα ήταν ο προπονητής Ερόλ Μπουλούτ, που υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Ο Τούρκος τεχνικός προερχόταν από μία εξαιρετική χρονιά με την Αλάνιασπορ. O 45χρονος είχε αγωνιστεί στα μέρη μας με την φανέλα του Πανιωνίου (2001-2003), του Ολυμπιακού (2005-2007), του Ολυμπιακού Βόλου (2009-2010), του ΟΦΗ (2011-2012) και της Βέροιας (2012). Κι αυτός είναι κι ένας λόγος που κοιτούσε τόσο πολύ την ελληνική αγορά καθ’ όλη την διάρκεια της σύντομης προπονητικής του καριέρας (ξεκίνησε μόλις τη σεζόν 2017-2018).

Με την Αλάνιασπορ κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας, ενώ τερμάτισε και στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, καταφέρνοντας έτσι να βγάλει την ομάδα στην Ευρώπη την φετινή χρονιά για πρώτη φορά στην ιστορία της. Κι όλα αυτά έχοντας φέρει στην ομάδα τους Μπακασέτα και Σιώπη, οι οποίοι σχημάτισαν την ελληνική τριάδα της ομάδας μαζί με τον Γιώργο Τζαβέλλα που προϋπήρχε εκεί.

Το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι δυο άνδρες είναι Τούρκοι άρα έχουν πολύ καλή γνώση του εγχώριου αθλητικού γίγνεσθαι, είχαν επιτυχίες κατά την καριέρα τους και είχαν φορέσει και την φανέλα της ομάδας οπότε ήταν αποδεκτοί από τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα αυτή θα είναι η πρώτη τους σημαντική δουλειά, άρα έχουν και τον απαραίτητο ενθουσιασμό (του Εμρέ είναι η πρώτη γενικά), αποτελούν τα στοιχεία που έπεισαν τον Αλί Κοτς και τον οδήγησαν στον σχηματισμό του συγκεκριμένου διδύμου, που έχει ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Μια αποστολή διόλου εύκολη, αλλά που συνάμα αποτελεί επιτακτική ανάγκη και είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία ενός εκ των μεγαλύτερων συλλόγων της Τουρκίας.

Οι «στρατριώτες» που επέλεξαν οι Εμρέ και Μπουλούτ για την «μάχη» του τίτλου!

Οι παίκτες της Φενέρ πανηγυρίζουν γκολ στο 3-1 επί της Τραμπζονσπόρ!
Οι παίκτες της Φενέρ πανηγυρίζουν γκολ στο 3-1 επί της Τραμπζονσπόρ!

Για να γίνει η περσινή Φενέρμπαχτσε διεκδικήτρια του τίτλου και βάσει των περιορισμών που υπήρχαν έπρεπε να γίνουν σημαντικές αλλαγές. Έτσι, ήρθαν 18 νέοι παίκτες συν δυο που ανέβηκαν από την ακαδημία (Εμίρ Μιράι Κοκσάλ και Εμρέ Νασούχ).

Πρώτη προσθήκη ήταν ο Μερτ Χακάν Γιαντάς της Σίβασπορ, που έμεινε ελεύθερος και για να υπογράψει στα «κίτρινα καναρίνια» εισέπραξε 1εκ. ευρώ ως πριμ υπογραφής και 1,2εκ. ευρώ ετήσια αμοιβή στο τετραετές του συμβόλαιο. Ο 26χρονος επιθετικός μέσος προερχόταν από μία καταπληκτική σεζόν, όπου έφτασε στις ευρωπαϊκές θέσεις με την Σίβασπορ (τέταρτη θέση και απευθείας είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ) και είχε 10 γκολ και 5 ασίστ σε 37 συμμετοχές.

Ακολούθησε η υπογραφή των πολύπειρων Κανέρ Ερκίν (για δυο χρόνια, αριστερός μπακ, 32 ετών), Γκοκχάν Γκιονούλ (για 1+1 χρόνια, δεξιός μπακ, 35 ετών) και Φίλιπ Νόβακ (για τρία χρόνια, αριστερός μπακ, 30 ετών) ως ελεύθερων από Μπεσίκτας (οι πρώτοι δυο) και Τραμπζονσπόρ αντίστοιχα.

Έπειτα, το βάρος έπεσε στην ενίσχυση του κέντρου και της επίθεσης. Ο 28χρονος Σενεγαλέζος αριστερός εξτρέμ Μάμε Τιάμ (αγωνίστηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ για μισή χρονιά την σεζόν 2016-2017) ήρθε ως ελεύθερος από την Κασίμπασα και υπέγραψε για τρία χρόνια, έχοντας την προηγούμενη σεζόν 12 γκολ και 5 ασίστ σε 28 παιχνίδια. Για το δεξί άκρο της επίθεσης αποκτήθηκε ως ελεύθερος ο 26χρονος Γερμανός Σινάν Γκιουμούς από την Τζένοα, που υπέγραψε για 3+1 χρόνια.

Ο Χοσέ Σόσα σε φωτογραφία από την παρουσίασή στην Φενέρμπαχτσε!
Ο Χοσέ Σόσα σε φωτογραφία από την παρουσίασή στην Φενέρμπαχτσε!

Το πρώτο μπαμ ήρθε στην θέση του δεκαριού με τον Χοσέ Σόσα να αφήνει την Τραμπζονσπόρ και να έρχεται στην Φενέρμπαχτσε υπογράφοντας για δυο χρόνια (1,5εκ. ευρώ το χρόνο). Ο 35χρονος Αργεντίνος ολοκλήρωσε την χρονιά με 11 γκολ και 12 ασίστ.

Έγιναν άλλες δυο προσθήκες πριν φύγει ο Αύγουστος με τον Ουρουγουανό Μαουρίσιο Λέμος (για τρία χρόνια με 850χιλ. ευρώ ετησίως, κεντρικός αμυντικός, 24 ετών) να έρχεται από την Λας Πάλμας αντί 1,5εκ. ευρώ και τον στράικερ Ενέρ Βαλένσια από τον Ισημερινό να έρχεται ως ελεύθερος από την Τίγκρες (για τρία χρόνια, επιθετικός, 30 ετών, 56 φορές διεθνής με 31 γκολ).

Τον Σεπτέμβριο ακολούθησαν άλλες δυο σημαντικές προσθήκες για την άμυνα με τον Τούρκο Ναζίμ Σανγκαρέ (δεξιός μπακ, 26 ετών) να αποκτάται αντί 1,75εκ. ευρώ από την Αντάλιασπορ και τον 27χρονο Κονγκολέζο σέντερ μπακ Μαρσέλ Τισεράντ αντί 4εκ. ευρώ από την Βόλφσμπουργκ.

Το μεταγραφικό ντεμαράζ των «κίτρινων καναρινιών» κορυφώθηκε με μεγάλα «μπαμ» του Οκτωβρίου. Πέρα από τον Κεμάλ Αντεμί που ήρθε από την Βασιλεία, ήρθαν για την επίθεση άλλοι τέσσερις παίκτες.

Ο Ντιέγκο Περότι φωτογραφίζεται κατά την υπογραφή του συμβολαίου του με την Φενέρμπαχτσε!
Ο Ντιέγκο Περότι φωτογραφίζεται κατά την υπογραφή του συμβολαίου του με την Φενέρμπαχτσε!

Ο Μπουάνα Σαμάτα αποκτήθηκε ως δανεικός για ένα χρόνο από την Άστον Βίλα με υποχρεωτική οψιόν αγοράς στα 6εκ. ευρώ. Μην ξεχνάμε ότι οι Άγγλοι είχαν ξοδέψει τον φετινό Γενάρη 10,5εκ. ευρώ για να τον φέρουν από την Γκενκ. Ο Ερόλ Μπουλούτ έφερε και τον Παπίς Σισέ ως ελεύθερο, υπό τις οδηγίες του οποίου πέρυσι ο 35χρονος Σενεγαλέζος πέτυχε 26 γκολ κι έδωσε 2 ασίστ στην Αλάνιασπορ. Τον «χορό» των μεταγραφών έκλεισαν ο δικό μας, Δημήτρης Πέλκας, που έφυγε από τον ΠΑΟΚ για 1,6εκ. ευρώ και 20% ποσοστό μεταπώλησης και ο Ντιέγκο Περότι της Ρόμα.

(Οι νεαροί Μπαρίς Σουνγκούρ και Ισμαΐλ Γιουκσέκ αποκτήθηκαν και δόθηκαν κατευθείαν δανεικοί σε Μούγκλασπορ και Μπαλικεσίρσπορ αντίστοιχα)

Ο Βεντάτ Μουρίκι πανηγυρίζει ένα από τα δεκαεπτά γκολ που πέτυχε πέρυσι με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε!
Ο Βεντάτ Μουρίκι πανηγυρίζει ένα από τα δεκαεπτά γκολ που πέτυχε πέρυσι με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε!

Φυσικά, όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει χωρίς την τεράστια πώληση του Βεντάτ Μουρίκι στην Λάτσιο αντί 18εκ. ευρώ. Αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία της ομάδας, μετά από εκείνη του Έλβιν Μπάλιτς στη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 1999-2000 με 21εκ. ευρώ.

Και δεν ήταν μόνο αυτός. Ο Τζαΐλσον έφερε άλλα 4,5εκ. ευρώ από την πώλησή του στην Νταλιάν Προ, ενώ ελεύθεροι αποχώρησαν οι Τολγκάι Αρσλάν, Μεβλούτ Ερντίνκ, Αλπέρ Ποτούκ, Μαουρίσιο Ίσλα (”έπαιξε” για τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι), Χασάν Αλί Καλντιρίμ και Μεχμέτ Εκιτσί, που είχαν μεγάλα συμβόλαια. Δανεικοί δόθηκαν οι Ζανκά, Ντενίζ Τουρούκ, Μικαέλ Φρέι και Μίχα Ζάιτς, ενώ διακόπηκε και ο δανεισμός του Γκάρι Ροντρίγκες (είχε αγωνιστεί παλιά στον ΠΑΟΚ και ακούστηκε φέτος για τον Ολυμπιακό).

Ρεν: Η προσπάθεια…εκτόξευσής της εντός κι εκτός Γαλλίας!

Τα δυο συστατικά που καθιστούν την Φενέρ από τα φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα!

Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε πανηγυρίζουν γκολ στην εκτός έδρας νίκη με 3-2 επί της Γκιοζτέπε!
Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε πανηγυρίζουν γκολ στην εκτός έδρας νίκη με 3-2 επί της Γκιοζτέπε!

Μετά απ’ αυτήν την αναλυτική περιγραφή των προσθηκών της Φενέρμπαχτσε κατά την διάρκεια του καλοκαιρινού μεταγραφικού παραθύρου καταλαβαίνετε πως τα «κίτρινα καναρίνια» σχημάτισαν μία αρκετά δυνατή ομάδα, με το βάρος να δίνεται κυρίως στην επίθεση, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν κενά στις υπόλοιπες θέσεις.

Με τον σχηματισμό αυτού του πλήρους ρόστερ και την απουσία ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, η Φενέρμπαχτσε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, μιας και οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Βέβαια, η επένδυση που έχει γίνει φέτος στην Φενέρ με στόχο την κατάκτηση του τίτλου θα φέρει αναγκαστικά μεγαλύτερη πίεση στις πλάτες των παικτών του Ερόλ Μπουλούτ.

Το θετικό όμως ξεκίνημα της ομάδας έχει ήδη καταφέρει να καταπολεμήσει αυτό το «σύμπτωμα» και να της δώσει επιπλέον αυτοπεποίθηση. Αυτή τη στιγμή η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται στην δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από την Αλάνιασπορ, έχοντας δεκατέσσερις βαθμούς σε έξι παιχνίδια και παραμένοντας αήττητη, παρ’ ότι έχει ήδη αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Γαλατάσαραϊ κι εντός την Τραμπζονσπόρ, παίρνοντας μία ισοπαλία (0-0) και μία νίκη αντίστοιχα (3-1).

Έτσι, το αγωνιστικό μέλλον της τουρκικής ομάδας προβλέπεται αρκετά λαμπρό για την φετινή χρονιά με τις κινήσεις που έγιναν από την διοίκηση της ομάδας. Το οικονομικό πρόβλημα, τουλάχιστον γι’ αυτήν την σεζόν, δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, όμως τι θα γίνει μ’ αυτό, αν η Φενέρ δεν καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο και να περάσει απευθείας στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

Υ.Γ. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Τούρκο δημοσιογράφο Yağız Sabuncuoğlu για την πολύτιμη βοήθειά του στην συλλογή κάποιων εκ των στοιχείων για την συγγραφή του κειμένου. Teşekkür ederim όπως λέτε και στα μέρη σου!

Άλλες πηγές: Wikipedia, Transfermarkt, Mulier Life, Daily Sabah

3 Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

Γράψτε ένα σχόλιο

To InTheZone.gr χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορεί να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Ελπίζουμε να είστε εντάξει με αυτό, εάν όχι μπορείτε να μην το αποδεχτείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

YouTube
Instagram